Hvad laver Dimittendforeningen

Vision: “At være kendt og anerkendt som branchens bedste personnetværk”

Hvad laver Dimittendforeningen:

Dimittendforeningen for Danske Biløkonomer står for arrangementer og tiltag som skal forbedre netværket og biløkonomuddannelsen. Der bliver med jævne mellemrum afholdt møder hvor dimittender og biløkonomer som stadig er under uddannelse diskuterer hvorledes de kan bidrage med en positiv udvikling. I et led i udviklingen af uddannelsen bliver der løbende tilknyttet nye medlemmer til dimittendforeningen, som får udvalgte ansvarsområder der er relevant for uddannelsens udvikling.

Etableringen af Dimittendforeningen:

Den 6. oktober 1998 blev foreningen, Dimittendforeningen Danske Biløkonomer, grundlagt. Foreningen formål var foruden at sikre kontakten til hinanden også at sikre biløkonomerne en fælles videreuddannelsesmulighed.

Foreningens bestyrelse har siden hen arbejdet med, ved siden af deres normale fuldtidsjob, at bevare kontaktmuligheden blandt Biløkonomerne samt at få en videreuddannelsesmulighed op at stå.

Der viste sig hurtigt brug for endnu mere arbejdskraft, hvorfor foreningens bestyrelse blev meget glad da Hans Friis d. 25. oktober 2001 meddelte, at han ville hjælpe foreningen med at nå målet med at få etableret en videreuddannelsesmulighed. En bedre hjælp kunne foreningen ikke få!

Historie:

Hans Friis var manden bag det oprindelig Bilakademi som var placeret i København, på Niels Brocks Handelsakademi. Uddannelsen var kommet op og stå på opfordring af D*A*F tilbage i år 1992.

Det første hold biløkonomer begyndte deres uddannelse, den gang, 3-årig Biløkonomuddannelse i år 1993. Siden hen kom der yderligere 6 hold til fra Niels Brocks Bilakademi. I alt ca. 130 biløkonomer blev uddannet fra det første Bilakademi.

Hans Friis opfordrede løbende de studerende og de færdiguddannede biløkonomer til at danne en forening for at de efterfølgende kunne bevare deres gode kontakt til hinanden!

Værdien af et aktivt og velfungerende personnetværk viste sig, gang på gang, at være velbegrundet. Det beviste Hans Friis bl.a. ved at det lykkedes ham, år efter år på Niels Brocks Bilakademi, at arrangere studieture til såvel Sverige (Volvo fabrikkerne) og mange af Tysklands største og førende virksomheder i autobranchen. En af de mange højdepunkter var studieturerne i Tyskland, der alle varede en uge med egen bus, hvor man mødte højtstående nøglepersoner som præsenterede deres virksomheder, ideer, koncepter m.v.

En anden meget interessant studietur/oplevelse, som Hans Friis’ eget personnetværk åbnede op for, var deltagelsen i det årligt tilbagevendende amerikanske “virksomhedsspil”, som tidligere hed ‘ICARS’. Et virksomhedsspil /  træningsprogram som Toyota i USA siden 1990’erne normalt anvender over for deres management i USA. Og som om dette ikke var ‘nok’ så var disse og de øvrige studieture alle sponsoreret af en stribe virksomheder, hvis beslutningstager, Hans Friis alle selv havde løbende personligt kontakt med.

Kontakt: 

Hvis du kunne have interesse i at høre mere om dimmitendforeningen, samt hvad uddannelsen går ud på. Er du velkommen til at kontakte nogle af os fra dimmitendforeningen. Du kan finde linket til vores Linkedin profiler nedenfor.

%d bloggers like this: