Biløkonomer studerede branding i Berlin

1. og 2. års biløkonomstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus og CPH Business Academy besøgte bl.a. Mercedes-Welt og en Rolls-Royce forhandler i Berlin.

De studerende fra biløkonomuddannelsen har været på studietur i Berlin. Besøget havde flere formål. ”Turen til Berlin var rigtig vellykket med henblik på at skabe netværk på tværs af årgangene og landsdelene. Samtidig gav studieturen en masse inspiration i forhold til, hvordan forskellige bilmærker brander sig både globalt og nationalt”, udtaler Alexander Monk, biløkonomstuderende ved Via Biler.

I alt 27 forventningsfulde biløkonomstuderende deltog i studieturen, heraf 19 fra Aarhus og 9 fra København. Dagene i Berlin var fyldt med fagligt og socialt input. Søndag var der Berlin Marathon, hvilket i høj grad satte kolorit på byen. På trods af lidt trafikale udfordringer bød dagen på et besøg hos to Mercedes-forhandlere, herunder det imponerende Mercedes-Welt am Salzufer, hvor der var biler i alle afskygninger i et fantastisk oplevelsescenter. Efterfølgende var de studerende på besøg ved Porsche Zentrum Berlin, hvor der bl.a. var fokus på Porsches e-modeller. Herefter var der en rundvisning ved Classic Remise, hvor der er udstillet både nye og klassiske biler, rigtigt mange som investeringsobjekter, så som Ferrari, Lamborghini og Bugatti. Senere på eftermiddagen var der indlagt teambuilding i form af et escape room, som var med til at skærpe samarbejdet blandt de studerende.

Mandag var der indlagt et besøg hos den eksklusive forhandler, Riller & Schnauck, som forhandler bl.a. Rolls-Royce, Ferrari, BMW og Mini. Her var der et oplæg ved salgschef Sebastian Pässler, som indgående fortalte om brandingen og salgsprocessen for Rolls-Royce. F.eks. er der i døren på en Rolls-Royce indlagt en sort paraply, ligesom der er en stjernehimmel inde i bilen.

Alt i alt fik de biløkonomstuderende et spændende indblik i ikke mindst branding af premiummærker, men også opbygning af et værdifuldt netværk i bilbranchen. Michael Riisager, som er biløkonomstuderende ved RAF MOTORS, og som også har været projektleder på studieturen fortæller: ”Vi fik et spændende indblik i måden, de forskellige bilproducenter arbejder med branding. Jeg var imponeret over, hvor dygtige bilproducenterne er til at arbejde med koncepter og branding”.

At turen overhovedet kunne realiseres skyldes opbakning fra uddannelsens mange samarbejdspartnere. ”Der er blevet lagt en masse arbejde i at arrangere årets biløkonomtur anno 2019, og det er en fornøjelse at se al den opbakning, vi har fået i form af en masse sponsorater, som har været afgørende for at denne tur er blevet en realitet” siger Lea Maria Bernberg, Bilscenen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: